Vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji

Enota Vič

V enoto Vič  (Ljubljana, Tržaški cesti 371) se izvaja program vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji. Dnevno je vključenih 44 uporabnikov, nekateri prihajajo od doma nekaj pa jih prihaja iz stanovanjskih skupin našega VDC-ja.

Uporabniki v enoti so vključeni predvsem v  zaposlitvene aktivnosti:

  • v kartonažni program (izdelava papirnatih vrečk, škatlic, ovitkov, map…). Ta program že leta uspešno sodeluje s kooperanti (tiskarne,…),
  • tiskarski program zagotavlja tiskovine za ves VDC (tudi manjša naročila zunanjih naročnikov),
  • lastni program – izdelovanje ročno izdelanega papirja in izdelkov iz njega – iz ročno izdelanega papirja izdelujemo  voščilnice, ovojnice, pisma, škatlice, … Izdelke prodajamo (v enoti, na stojnici, v Skrbovinci,…)

Papir je osnovni material, ki se uporablja  v vseh treh programih.

Delovni dan v enoti poteka med 6. in 16. uro. Za spremljanje uporabnikov ob  delu ter vodenje ter usmerjanje  skrbi  šest zaposlenih. Trije  inštruktorji in dve varuhinja  spremljajo uporabnike ob njihovem delu v skupini. Vodijo jih, usmerjajo in učijo nove postopke dela ter skrbijo, da je delo kvalitetno in pravočasno izpeljano. Strokovna delavka, ki je hkrati vodja enote nudi uporabnikom strokovno pomoč – individualizirano spremljanje, svetovanje, usmerjanje, individualne pogovore, pomoč pri razreševanju nesoglasij … sodeluje s svojci in drugimi službami v VDC-ju.

V enoti Vič se uporabniki vključujejo v različne vodene prostočasne aktivnosti ki potekajo bodisi v hiši ali zunaj nje (gospodinjske aktivnosti,  pogovore na določeno temo, družabne igre, ohranjanje šolskih znanj kot so pisanje, branje, računanje. Vključujejo se v kvize, besedne igre, sprehode, izlete,  oglede razstav in sejmov, v učenje dela z računalnikom sodelujejo na prireditvah in športnih aktivnostih, vključijo se lahko v krožek o športu, o fotografiranju … Uporabniki prihajajo na delo samostojno z avtobusom mestnega prometa (6b). Malico pripeljejo iz matične hiše Šiška, na izbiro je hladna, topla ali vegetarijanska.

Naši uporabniki radi prihajajo v enoto in se družijo ob delu.

VDC-Toncke-Hocevar-Enota-Vic

 

 

Koprska ulica 72, 1000 Ljubljana

Kako do nas?  ZEMLJEVID

 

 Kontakt: Brigita Kljun

 01/244 23 99

041 300 968

brigita.kljun(at)vdc.si

Programi v enoti: kooperantski, tiskarski in lastni program. 

SPLETNE STRANI Multimedija.net