Vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji

Enota Tončkin Atelje

Slikarsko keramični program, Tončkin atelje, enota Šiška, se nahaja na Parmovi 53 v Ljubljani.

V program je vključenih 19 uporabnikov in 5 zaposlenih, ki skrbijo za  mentorstvo, strokovno vodenje ter predstavitev in prodajo izdelkov.

Delo v slikarskem in keramičnem programu je največkrat prepleteno. V slikarskem delu ateljeja nastajajo risbe, slike in ilustracije. V keramičnem delu ateljeja nastajajo uporabni in dekorativni keramični predmeti. S sodelovanjem obeh ateljejev nastajajo keramične skulpture in poslikave na keramiki. Slike atelje razstavlja na slikarskih razstavah, S sodelovanjem z zunanjimi ustvarjalci nastajajo konceptualne in ambientalne postavitve v galerijah, izidejo knjige.

Keramični predmeti so na voljo za prodajo v trgovini Skrbovin’ca, v Trgovini na spletni strani, izdelujemo pa jih tudi za stalne naročnike.

V ateljeju se oblikujejo tudi logotipi za naslovnice zbornikov in podobe za tekstilni potisk ob različnih športnih prireditvah v katere se vključujejo naši uporabniki.

Atelje se odpre zjutraj ob 6.45 uri, delo se zaključi ob 15.00 uri.  Dopoldanske aktivnosti sestavljajo delo, ustvarjanje in občasne prostočasne aktivnosti v katere so vključeni predvsem uporabniki, ki se sicer težje vključujejo v delovne procese zaradi narave svojega stanja. Delo prekine polurna malica, ki je  urejena v restavraciji na istem naslovu, hladne malice se dostavijo iz matične kuhinje iz Šiške.

Tri uporabnice se poleg ateljejskega dela vključujejo tudi v storitvene dejavnosti v matični enoti po 13,00 uri v Šiški.

 

 

Parmova 53, 1000 Ljubljana

Kako do nas?  ZEMLJEVID

 

Kontakt: Erika Pavlin

059 021 462

030 705 803

erika.pavlin@vdc.si

 

SPLETNE STRANI Multimedija.net