Alpski miting – Specialna olimpijada

Po dolgih dveh letih koronskega mirovanja se je včeraj na smučišču Sveti Trije kralji ponovno odvijal Alpski miting Specialne olimpijade. Poleg naše ekipe se je tekmovanja udeležilo še 11 ekip iz cele Slovenije.

Po malici in otvoritveni ceremoniji je sledilo skupinsko ogrevanje, nato so se udeleženci polni zagona odpravili na smučišče, kjer so se razdelili glede ena težavnostne skupine. Sledilo je privajanje na sneg, smuči in vlečnice ter ogled prog, ki so čakale na smučarje. 

Tončko so pogumno zastopali naslednji tekmovalci: 

Ina Mudronja, ki je v ženski konkurenci začetnic, dosegla odlično 5.mesto. 

Gašper Zaviršek ter Igor Podkrajšek sta tekmovala v moški konkurenci začetnikov in sta nam prismučala 2. in 3.mesto. 

V skupini veleslalom lažji ženske sta nas zastopali dve tekmovalki: Urško Potočar, ki je prismučala na 5.mesto ter Lavro Šuštar na 2.mestu. 

Tekmovalca v težavnostni skupini veleslalomu lažji moški, Bojan Žont, pa je imel na progi nekaj težav in je bil žal diskvalificiran.

Po razglasitvi rezultatov in podelitvi medalj so  organizatorji poskrbeli za kosilo v hotelu Jakec, nato pa je bil ze čas za povratek domov. Domov je ekipa prišla prijetno izmučena, vendar so bili vsi  polni novih vtisov ter načrtov za zimovanje naslednji teden. 

“Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu!”

Urša Pišek 

SPLETNE STRANI Multimedija.net