Likovni uspehi

Pod mentorstvom Erike Pavlin je uporabnica Vesna F. Rustja dosegla izjemen uspeh.

Izdan je bil katalog Zbirke ilustracij št.2 (razstavljena  in obnovljena je nova zbirka) in ilustracije naše Vesne F. Rustja so razstavljene v stalni zbirki slovenskih ilustracij v družbi eminentnih imen.

V tekstu iz kataloga Zbirka ilustracij 2 (2003-2016), str.4, Galerija Šivčeva hiša lahko najdemo naslednji zapis:

V slikoviti Šičevi hiši v Radovljici je dom dragocene, edinstvene likovne zbirke ilustracij za otroke in mladino, ki so jih ustvarili slovenski ilustratorji in ilustratorke.

Galerija Šivčeva hiša, ki spada v sklop Muzejev radovljiške občine, ima dolgo tradicijo predstavljanja in razstavljanja ilustracij in je ena redkih ali kar edina galerijska in muzejska ustanovav Sloveniji, kjer se s to zvrstjo likovne umetnosti ukvarjamo sistematično in strokovno. V štiridesetih letih so se pri nas zvrstile razstave skoraj vseh vidnejših slovenskih ilustratorjev in ilustratork,

obenem pa se je izoblikovala tudi sorazmerno obsežna zbirka izvirnih del. …”

str.5

…Večina naših ilistracij spremlja knjige za otroke, mladino in tudi za odrasle, ki so jih napisali slovenski in tuji avtorji različnih literarnih zvrsti. Izšle so pri različnih založbah: Vesna Fabjančič Rustja Žabe, stonoge in druge glavne vloge Erike Pavlin pri založbi Sanje v zbirki Sanjska knjiga, 2011;…

str.8

Vesna Fabjančič Rustja ilustratorka, v ilustracijah za knjigo Erike Pavlin Žabe, stonoge in ostale glavne vloge z likovno izvirno okarakteriziranimi figurami, ki se zapletajo v najrazličnejše prigode, približa iskrivi svet živali, posredno in simbolično ter s humorno noto pa odpira tudi teme, kot so spoštovanje, neodvisnost in prijateljstvo.

Strokovna besedila v katalogu: kustosinja Barbara Boltar.

Objavljene fotografij  so iz razstavnega prostora z Vesninima ilustracijama: “Kako maček lovi” in “Nova žabja muzika” ter razstavljeno knjigo.

Čestitke obema!

SPLETNE STRANI Multimedija.net