Za skrbnike Za uporabnike

Sprejem in krasitev smrečice v Državnem zboru

V torek 11. decembra 2018, sta predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan in generalna sekretarka Državnega zbora Uršula Zore Tavčar v preddverju velike dvorane Državnega zbora sprejela uporabnice in uporabnike Varstveno delovnega centra Tončke Hočevar, ki obeležujejo 50. obletnico delovanja in so okrasili osrednjo novoletno smreko v preddverju velike dvorane Državnega zbora.

“Ob izteku našega prazničnega leta smo se razveselili priložnosti, da okrasimo praznično smreko  v Državnem zboru. Za okrasitev smo izbrali ročno izdelane voščilnice, ker nosijo za nas pomembna  sporočila.

Izdelovanje voščilnic ima v našem varstveno delovnem centru namreč dolgo tradicijo in je ena od stalnih celoletnih zaposlitev že od samega začetka.  Obstaja cela vrsta različnih tehnik in možnosti prepletanja le-teh, v delavnicah, kjer je treba zaposliti osebe z zelo različnimi psihofizičnimi sposobnostmi, pa je to velik izziv za zaposlene, da najdejo ustrezne tehnike in pripomočke, s katerimi nato  proces dela razdelijo na številne faze in  organizirajo delo tako, da pri izdelavi sodeluje čim več naših uporabnikov, vsak po svojih zmožnostih. »Več rok več zmore«  ostaja ves čas  osnovno vodilo pri delu v naših delavnicah.

Hkrati naj bo  letošnja okrasitev praznične smrečice povabilo k obujanju tradicije  pisanja voščilnic in priložnost, da nas nagovori in spodbudi, da se v času sodobne vsesplošne in elektronske naglice v sebi umirimo in poiščemo čas zase in za nas dragocene in pomembne ljudi. Ročno napisane želje in dobre misli na ročno in skrbno izdelanih voščilnicah so lahko čudovito darilo.”